Serbia | A 13-a săptămână de proteste, cu o nouă manifestație împotriva președintelui Aleksandar Vucic

  • 03 Martie 2019 08:49
Serbia | A 13-a săptămână de proteste, cu o nouă manifestație împotriva președintelui Aleksandar Vucic

Mii de persoane au participat sâmbătă la un nou marș de protest la Belgrad față de președintele sârb, Aleksandar Vucic, transmite dpa.

În cea de-a 13 defilare, din tot atâtea săptămâni de mobilizare, manifestanții au cerut libertatea presei și organizarea de alegeri libere.

Manifestanții au numit arterele pe unde au defilat "străzile minciunilor lui Aleksandar Vucic", mai scrie dpa, citând site-ul danas.rs.

Prima manifestație a fost organizată la 8 decembrie la apelul unor organizații cetățenești și cu sprijinul Alianței pentru Serbia, un grup de zece partide de opoziție de la stânga la extrema dreaptă.

Vucic, un ultranaționalist devenit proeuropean, respinge acuzațiile de autocratism și a lansat o campanie în întreaga țară denumită "Viitorul Serbiei" pentru a promova rezultatele politicilor sale.

Anul trecut, Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea față de libertatea mass-media în Serbia, denunțând amenințările, actele de intimidare și violență împotriva jurnaliștilor, dar președintele Vucic a respins acuzațiile, menționează Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău