Septembrie a marcat o creștere de șase ori a numărului cazurilor de COVID-19. Trei persoane au decedat

  • 03 Octombrie 2023 15:06
Septembrie a marcat o creștere de șase ori a numărului cazurilor de COVID-19. Trei persoane au decedat

Pe parcursul lunii septembrie, în țară au fost fixate 3 144 de cazuri de COVID-19. Comparativ cu luna august, este o creștere de șase ori. Numărul de infectări în rândul copiilor până la 14 ani a fost de 444, în comparație cu 64 în luna august. De asemenea, în septembrie au fost raportate trei cazuri de deces asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2, transmite IPN.

Autoritățile reiterează că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces. Ca și în sezonul gripal precedent, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

„COVID-19 nu a dispărut. Având în vedere începerea sezonului gripal, colectivitățile de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea menționăm: păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor și igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome – febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în regiunea europeană, în perioada 11-17 septembrie, au fost înregistrate 52 964 de cazuri noi confirmate de COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău