Separatiștii transnistreni vor să vopsească podul feroviar de pe Nistru

  • 11 August 2015 15:36
Separatiștii transnistreni vor să vopsească podul feroviar de pe Nistru

Podul feroviar de pe Nistru dintre Tiraspol și Tighina va fi vopsit de separatiștii transnistreni în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei, o acțiune ce se înscrie în seria pregătirilor pe care Tiraspolul le face pentru marcarea, la 2 septembrie, a 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova.Un reprezentant de la căile ferate…

Podul feroviar de pe Nistru dintre Tiraspol și Tighina va fi vopsit de separatiștii transnistreni în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei, o acțiune ce se înscrie în seria pregătirilor pe care Tiraspolul le face pentru marcarea, la 2 septembrie, a 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova.

Un reprezentant de la căile ferate din stânga Nistrului a declarat pentru postul de televiziune de la Tiraspol, potrivit novostipmr.ru, că ''vopsirea podului în culorile steagurilor Rusiei și Republicii Moldovenești Nistrene simbolizează relațiile prietenești dintre cele două state''.

El a precizat că podul va fi vopsit până la 25 august, toate cheltuielile urmând să fie suportate de căile ferate transnistrene.

Data de 2 septembrie este considerată de liderii separatiști de la Tiraspol ca fiind ziua independenței, iar în regiune sunt organizate în această zi manifestări dedicate acestei 'sărbători'.

Transnistria și-a autoproclamat independența la 2 septembrie 1990, independență ce nu a fost însă recunoscută pe plan internațional. Chiar dacă Rusia declară că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existența Transnistriei ca stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău