Separatiștii din Ucraina vor să creeze un nou stat - „Malorossia”

  • 18 Iulie 2017 12:57
Separatiștii din Ucraina vor să creeze un nou stat - „Malorossia”

Liderul separatiștilor „DNR“, Alexander Zaharcenko a anunțat crearea unui „stat nou“ care, potrivit acestuia, va fi  succesorul de drept al Ucrainei, anunta agențiile de stiri din Rusia.

„Am fost de acord ca noul stat să se numească Malorossia (trad. – Mica Rusie” – a declarat liderul „DNR“ reporterilor. Potrivit șefului rebelilor, capitala noului „stat” va fi la Donețk, iar Kievul va avea rolul de „centru istoric și cultural, fără statut de capitală“.

Totodata, Zaharcenko a anunțat instituirea stării de urgență în „țara“ pentru trei an.

„Pentru evitarea haosului, ne propunem să introducem stare de urgență timp de trei ani, timp în care vor fi interzise partidele. Tot in aceasta perioada vor începe, cu sprijinul comunității internaționale, anchetele privind crimele din Odesa, Maidan și din Donbas. Această decizie s-a copt de ceva timp, dar totul la vremea sa și iata acum oferim varianta care va opri războiul” – a declarat Zaharcenko.

La începutul conflictului armat din Donbas, propagandiștii Kremlinului au anunțat intenția de a captura opt regiuni ale Ucrainei unde urma sa fie creata o noua formatiune statala – „Novorossia”. Din pacate pentru ideologii „lumii ruse”, Forțele Armate ale Ucrainei i-au oprit pe invadatorii ruși în regiunile Donețk și Lugansk, și nu le-au permis să meargă mai departe.

SURSA: paginaderusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău