Separatiștii din Transnistria își vor redeschide o reprezentanță „oficială” la Moscova

  • 13 Ianuarie 2019 13:53
Separatiștii din Transnistria își vor redeschide o reprezentanță „oficială” la Moscova

La  Moscova va fi deschisă în curând o nouă reprezentanță oficială a Transnistriei, alături de ale altor regiuni separatiste din spațiul ex-sovietic, dar recunoscute ca independente de Rusia – Ostetia de Sud și Abhazia.

Noua reprezentanță își va avea sediul chiar în centrul Moscovei.

Deschiderea este planificată pentru luna ianuarie, a declarat așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, citat de Ukrinform.

„Anterior la Moscova a mai funcționat o reprezentanță a Transnistriei, dar din motive neclare și-a încetat activitatea. Deschiderea, în luna ianuarie, a noii reprezentanțe a Transnistriei, alături de cele ale Osetiei de Sud și Abhaziei va reprezenta un pas important în activizarea colaborării cu Rusia și pentru acordarea susținerii necesare locuitorilor din Transnistria aflați în Rusia”, a declarat Ignatiev.

Anterior, această intenție a fost anunțată și de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, menționează Ukrinform, comentând că Rusia acest lucru se întâmplă chiar dacă Rusia, oficial, susține că sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău