Separatiștii de la Tiraspol cer ONU statut special după exemplul Palestinei

  • 31 Martie 2019 11:11
Separatiștii de la Tiraspol cer ONU statut special după exemplul Palestinei

Administrația separatistă de la Tiraspol își doreș un ei statut special, după exemplul Palestinei. Liderul separatist Vadim Krasnoselski spune că chiar dacă între Palestina și Transnistria sunt diferențe în ceea ce privește dezvoltarea democrației, a instituțiilor guvernamentale și a economiei, Palestina are acest statut, dar transnistrenii nu.

Așa că, pe baza acestui exemplu, s-au adresat la ONU cu o cerere de acordare a statutului special Transnistriei, transmite agenția Novosti PMR, citată de TVR Moldova.

Potrivit sursei citate, Krasnoselski a mai declarat că reprezentanții transnistreni au solicitat secretarului general al ONU, ca în cadrul organizației, Transnistriei să-i fie acordată o platformă de comunicare a informațiilor despre regiune și despre evenimentele care au loc aici, inclusiv în domeniul drepturilor omului.

Referindu-se la acest subiect, liderul de la Tiraspol a menționat: "Am fost auziți. Pot dezvălui câteva detalii. La elaborarea agendei, definind principalele probleme pe care ONU urma să le ia în considerare în 2018, una dintre cele 12 a inclus problema Transnistriei. A început dialogul".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău