Senzori de detectare și sisteme de apărare în spațiu. Donald Trump a prezentat noua strategie de apărare anti-rachetă a SUA

  • 18 Ianuarie 2019 08:13
Senzori de detectare și sisteme de apărare în spațiu. Donald Trump a prezentat noua strategie de apărare anti-rachetă a SUA

Președintele american, Donald Trump, a prezentat ieri, 17 ianuarie, noua strategie de apărare anti-rachetă a Statelor Unite în care se propune, printre altele, dezvoltarea unor senzori și sisteme de apărare care să fie amplasate în spațiu pentru a detecta și neutraliza rachete inamice, dar și mărirea numărului de baterii anti-rachetă amplasate la sol.

Reuters notează că în document sunt menționate și planuri de contracarare a noilor tehnologii ale Rusiei și Chinei în domeniul balistic, ceea ce va alarma, probabil, aceste două super-puteri.

Printre amenințările la adresa Statelor Unite figurează și programele balistice ale Iranului și Coreea de Nord. Aceasta din urmă apare în document în ciuda faptului că Donald Trump a declarat după summitul cu Kim Jong Un că Fenianul nu mai reprezintă o amenințare. Procesul de denuclearizare a Coreei de Nord trenează, însă, și chiar zilele acestea un oficial nord-coreean se află la Washington pentru a discuta despre un nou summit bilateral.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău