Senatul SUA | Rusia poate fi sancționată pentru finanțarea terorismului internațional

  • 12 Decembrie 2019 16:40
Senatul SUA | Rusia poate fi sancționată pentru finanțarea terorismului internațional

Proiectul de lege al senatorului Cory Gardner, care vine să stabilească dacă Rusia poate fi considerată un stat care finanțează terorismul, a fost aprobat de Comitetul pentru Relații Externe al Senatului SUA.

Informația a fost publicată pe gardner.senate.gov.

Timp de 90 de zile, Departamentul de Stat trebuie să-i raporteze Congresului, dacă Rusia cade sub incidența legilor americane drept finanțator al terorismului. Ultimul cuvânt îl va avea secretarul de stat Mike Pompeo.

Acest statut este atribuit statelor care au susținut în repetate rânduri acte de terorism internațional și presupune aplicarea sancțiunilor prin limitarea asistenței externe a SUA, oprirea exportului și vânzărilor de echipament militar, controale la exportul de produse cu dublă destinație – civilă și militară, și prin îngrădiri de natură financiară. Lista țărilor care se încadrează în această categorie include Coreea de Nord, Iran, Siria și Sudan.

„Vladimir Putin dăunează grav păcii și stabilității internaționale. Sunt mulțumit că astăzi, Comitetul pentru Relații Externe al Senatului a aprobat proiectul meu și l-a transmis Departamentului de Stat. E timpul să spunem lucrurilor pe nume, Rusia susține teroarea. Rusia lui Putin și-a invadat vecinii, Georgia și Ucraina, și susține regimul criminal al lui Bashar al Assad.”, a declarat senatorul Gardner.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău