Senatorul Titus Corlățean: „România este un stat destul de puternic ca să-și permită să găsească soluții care să susțină R. Moldova pentru a trece această perioadă de criză”

  • 22 Octombrie 2021 19:28
Senatorul Titus Corlățean: „România este un stat destul de puternic ca să-și permită să găsească soluții care să susțină R. Moldova pentru a trece această perioadă de criză”

Deși este o perioadă complicată și pentru România din punct de vedere al crizei energetice, totuși autoritățile de la București vor găsi soluții pentru a ajuta Republica Moldova în depășirea acestei crize. Este mesajul pe care l-au transmis membrii delegației Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României, aflați într-o vizită la Chișinău.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă din Senatul României, a declarat că această vizită în Republica Moldova transmite un semnal politic important într-un moment complicat, atât în contextul crizei pandemice, cât și al celei energetice.

Este un subiect pe care noi îl preluăm înapoi spre București pentru a determina și structurile guvernamentale de la București și partenerii europeni să ajutăm Republica Moldova să găsească și soluții alternative(…)Mesajul pe care-l ducem la București este că deși și pentru România este o perioadă complicată în special din perspectiva pandemiei și al impactului foarte serios pe care-l resimțim în România, deși și prețurile au crescut foarte serios la energie, la gaze, electricitate, România este un stat destul de puternic ca să-și permită să găsească soluții care să susțină Republica Moldova pentru a trece această perioadă de criză”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Și vicepreședinta Senatului de la București, Alina Ștefania Gorghiu, a spus că au împărtășit cu colegii de la Chișinău experiența României de gestionare a efectelor crizei energetice.

Cu toții suntem preocupați și de pandemiei și de situația energetică. Și în România este o situație complicată cu facturile la energie, la gaz. Am găsit formule. Am găsit formula de amendare a ordonanței Guvernului în Parlament și sper să treacă de Camera Deputaților în această săptămână pentru plafonarea prețurilor la facturi și amânarea plății”, a mai spus vicepreședinta Senatului României, Alina Ștefania Gorghiu.

Ea a reamintit că România și Republica Moldova comunică și se ajută în timp real, inclusiv în cazul crizei energetice și a celei pandemice.

Amintim că o delegație a Comisiilor din Senatul și Camera Deputaților din Parlamentul României efectuează o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 21-23 octombrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău