Senator rus | Rusia ar trebui să pregătească specialiști în istoria unor țări, inclusiv a Moldovei

  • 05 Martie 2019 11:26
Senator rus | Rusia ar trebui să pregătească specialiști în istoria unor țări, inclusiv a Moldovei

Senatorul rus, președintele Comitetului Consiliului Federației al Federației Ruse pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov, consideră că Rusia ar trebui să pregătească specialiști în istoria țărilor din spațiul postsovietic.

Potrivit presei ruse, citate de Infotag, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei reuniuni cu participarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, ai Rossotrudnicestvo și ai comunității științifice. Reuniunea a fost dedicată "formării unei percepții obiective a istoriei Rusiei în străinătate".

"Vedem cum în Ucraina istoria se schimbă la nivel de stat, se creează o nouă narațiune istorică rusofobă, care, în viitorul apropiat, acolo în Ucraina, ar putea anula complet cunoștințele istorice academice, tinerii generații i s-ar putea forma o percepție despre țară absolut inacceptabilă din punctul de vedere al securității Rusiei. În Rusia, trebuie să ne creăm propria viziune în privința Ucrainei. De asemenea, trebuie să ne ocupăm de pregătirea specialiștilor în istoria Moldovei, Belarusului, Kazahstanului și Țărilor Baltice. Acestea, de asemenea, sunt sarcini extrem de actuale", a spus Kosaciov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău