Senator rus | Nu vom retrage trupele de menținere a păcii și nu vom permite efectuarea epurării genetice în Transnistria

  • 12 Noiembrie 2018 14:27
Senator rus | Nu vom retrage trupele de menținere a păcii și nu vom permite efectuarea epurării genetice în Transnistria

Rusia nu își va retrage pacificatorii din Transnistria, pentru că, în caz contrar, acolo vor începe epurări naționale. O declarație în acest sens a făcut membrul Comitetului pentru apărare și securitate al Consiliului Federației al Adunării Federale Ruse, Franț Klințevici, în cadrul unei teleconferințe la Forumul internațional de tineret "Liderul secolului XXI", desfășurat la Minsk, Belarus.

Potrivit agenției INFOTAG, el a menționat că în Transnistria "trăiesc o mulțime de ruși, care au renunțat din start la aceste uniri (cu Moldova - "I.") și, imediat ce va ieși contingentul rus, acolo va începe epurarea națională, vor fi nimiciți dizidenții, exact ca și în Donbass și Lugansk".

"Dacă oamenii nu se vor mai opune, iar cei care au apărat cu arma în mână vor pleca în Rusia, toți cei rămași, care au fost cât de puțin loiali lor, vor fi distruși fizic", a spus senatorul.

Potrivit lui, astăzi, Rusia se află într-o astfel de poziție, încât "nu se poate trăda, nu își poate trăda principiile spirituale și morale".

"Nu vom retrage contingentul de menținere a păcii, acesta funcționează pe baza dreptului internațional și nu vom permite efectuarea epurării genetice acolo, în Transnistria", a spus el.

"Transnistria există de mult timp ca stat independent, recunoscut de Rusia, și care are relații bune, inclusiv economice, dar lor încă le este foarte greu", a spus Franț Klințevici.

Menționăm că Adunarea Generală ONU a adoptat o rezoluție a R. Moldova prin care este solictată retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. De asemenea, țările membre ale NATO reunite pentru summitul de la Bruxelles au solicitat, în iulie curent, retragerea forțelor militare pe care Rusia le-a staționat ilegal pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, într-o precizare inclusă în premieră în declarația finală a unui summit NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău