Senator american, după vizita în Rusia: Putin este dictator, iar guvernarea rusă e ca mafia

  • 10 Iulie 2018 10:26
Senator american, după vizita în Rusia: Putin este dictator, iar guvernarea rusă e ca mafia APnews

Unul din reprezentanții delegației senatorilor americani, care a vizitat recent Rusia, John Kennedy, susține că nu poți avea încredere în președintele rus, Vladimir Putin, iar să ai de-a face cu guvernarea de la Moscova este ca și cum ai avea de-a face cu „mafia”.

Potrivit Associated Press, John Kennedy a prezentat, ieri, 9 iulie, concluziile sale după vizita delegației senatorilor americani în Rusia, care a avut loc în perioada 30 iunie-4 iulie. „Nu există o filosofie politică în Rusia, este filosofia politică a mafiei. Banii și puterea reprezintă filosofia lor. Aceasta este filosofia lui Putin, care conduce cu o mână de fier. Este un dictator”, a declarat senatorul. 

În același timp, Kennedy a notat că nu există presă liberă în Rusia, se atestă o discrepanță dintre situația financiară a populației și cea a elitelor, iar poporul rus merită ceva mai bun. „Nu poți avea încredere în Putin”, a mai menționat senatorul american.  

Potrivit reprezentantului SUA, deși autoritățile ruse au fost avertizate referitor la faptul că vor fi sancționați și mai dur în cazul în care vor interveni în cadrul alegerilor, acestea au negat de fiecare dată amestecul lor în procesul electoral. 

John Kennedy a mai anunțat că s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai guvernului rus, însă cel mai dificil i-a fost să discute cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov. „Ceea ce vrea Rusia este ceea ce domnul Putin vrea, iar ceea ce vrea domnul Putin este status. Este într-adevăr ca și cum ai avea de-a face cu mafia”, a conchis reprezentantul Senatului SUA. 

Menționăm că ultima întrevedere între senatorii americani și reprezentanții guvernării de la Moscova a avut loc în 2016, iar Kremlinul a anunțat că întrunirea a fost una destul de bună. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău