Senator american | După anexarea Crimeii, ucrainenii au nevoie de arme pentru a se putea apăra

  • 03 Aprilie 2018 15:05
Senator american | După anexarea Crimeii, ucrainenii au nevoie de arme pentru a se putea apăra

Copreședintele echipei de asistență pentru Ucraina din Senatul Statelor Unite ale Americii, Robert Portman, consideră că, după anexarea Crimeii de către Rusia și în contextul agresiunii ruse din regiunile est-ucrainene Donețk și Luhansk, armata Kievului are nevoie de arme pentru autoapărare, inclusiv de sistemul antitanc Javelin.

Într-un interviu pentru Radio Svoboda, senatorul american a declarat că „ucrainenilor le este dificil să se apere, în special de tancuri", astfel că SUA vor oferi Ucrainei rachete pentru apărare.

„Crimeea a fost luată, dar la granița de est are loc un adevărat război. Prin urmare, este necesar ca ucrainenii să aibă arme potrivite pentru autoapărare. După cel de-al Doilea Război Mondial, se credea că astfel de acțiuni (agresiunea Rusiei, n.red) nu vor avea loc în Europa. Totuși, s-a întâmplat”, a remarcat Portman.

Amintim că Departamentul de Stat a aprobat recent vânzarea de arme către Ucraina, în cadrul unui acord de circa 47 milioane de dolari, care cuprinde 210 rachete și 37 de unități de lansare, plus instruirea cu privire la modul de utilizare a acestora.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău