Semnarea Acordului dintre Procuratura Generală și Centrul de Cooperare Juridică Internațională

  • 14 Septembrie 2023 13:40
Semnarea Acordului dintre Procuratura Generală și Centrul de Cooperare Juridică Internațională

Astăzi, 14 septembrie, Procurorul General interimar, Ion Munteanu și Directorul Adjunct al Centrului de Cooperare Juridică Internațională, Eric Vincken, au semnat Acordul referitor la modalitatea de cofinanțare a Procurorului de legătură Eurojust a Republicii Moldova, transmite Procuratura Generală.

Procuratura Republicii Moldova, reprezentată de Procuratura Generală, și Centrul de cooperare juridică internațională (CILC) au convenit să coopereze în implementarea unor aspecte cheie în reforma justiției în Republica Moldova.

În acest context, CILC a manifestat disponibilitatea de a susține și participa prin cofinanțarea cheltuielilor de deplasare a Procurorului de legătură detașat la Eurojust în vederea consolidării cooperării judiciare în materie penală între Republica Moldova și statele membre ale UE.

Procurorul General interimar, domnul Ion Munteanu a mulțumit reprezentantului Centrului de Cooperare Juridică Internațională pentru disponibilitatea de a acorda suport procuraturii în vederea realizării eficiente a scopului și sarcinilor trasate și consolidării relațiilor internaționale.

Centrul pentru Cooperare Legală Internațională (CILC) este o organizație cu sediul în Haga, Olanda, care promovează statul de drept prin inițierea și implementarea proiectelor de cooperare juridică internațională. Constă din experți juridici din diferite țări, care găsesc soluții pentru o varietate de provocări în cadrul sistemelor juridice în curs de dezvoltare. CILC are practica de a cofinanța Procurorii de legătură și din alte țări terțe, care au încheiat acorduri cu Eurojust, în special din arealul Balcanic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău