Semnale de alarmă în Franța. Nou record absolut: peste 16.000 de cazuri de COVID în 24 de ore

  • 25 Septembrie 2020 08:10
Semnale de alarmă în Franța. Nou record absolut: peste 16.000 de cazuri de COVID în 24 de ore

Franța a ajuns, joi, la un nou record absolut în ceea ce privește îmbolnăvirile cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost raportate nu mai puțin de 16.096 de cazuri. Este cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei în Hexagon.

De asemenea, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

Precedentul record de cazuri noi în 24 de ore se ridica la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri.

Recordul vine la o zi după ce guvernul francez anunțase deja noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Două departamente au fost plasate în stare de alertă maximă. Acest lucru însemnă, de pildă, închiderea completă a localurilor.

Alte 11 departamente din Franta se află în stare de alertă sporită, inclusiv cel în care se află Parisul. Acolo, localurile se vor închide de luni la ora 22:00.

Creștere „exponențială” a internărilor la ATI

Un alt semn că pandemia progresează în Franța este că proporția persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, față de 6,2% miercuri și 5,4% săptămâna trecută, scrie Agerpres.

În ultimele șapte zile, spitalele au primit 4.258 de bolnavi noi, dintre care 718 cazuri grave sunt la reanimare.

De la începutul pandemiei, în Franța au fost înregistrate cel puțin 31.511 de decese legate de COVID-19.

În raportul său săptămânal, dat publicității joi, serviciul public de sănătate a avertizat în legătură cu o creștere „exponențială” a internărilor la terapie intensivă și o creștere a circulației SARS-CoV-2 la persoanele în vârstă de 65 de ani și mai mult.

Bazându-se pe datele până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate semnalează o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate, cauzată probabil de o saturație a capacităților de diagnostic”, precum și o subestimare a numărului de focare de contaminare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău