Coronavirus: Mii de argentinieni manifestează împotriva izolării

  • 18 August 2020 08:04
Coronavirus: Mii de argentinieni manifestează împotriva izolării

Mii de argentinieni au manifestat luni la Buenos Aires și în alte orașe împotriva izolării impuse de guvern pentru a lupta împotriva coronavirusului, într-un moment când Argentina se confruntă cu o creștere puternică a contaminărilor, informează marți France Presse.

Manifestația de la Buenos Aires, convocată pe rețelele sociale și susținută de opoziția față de președintele Alberto Fernandez, a avut loc după ce guvernul a anunțat vineri prelungirea până pe 30 august a măsurilor de izolare în zona metropolitană a capitalei, care reprezintă 90% din cazurile înregistrate în Argentina.

În sloganuri anti-izolare, manifestanții s-au exprimat de asemenea împotriva reformei judiciare lansate de autorități și au cerut măsuri contra insecurității și corupției.

Un manifestant, Gustavo Alvarez, a acuzat guvernul că se folosește de măsurile de izolare pentru a controla populația. "Vor să ne domine prin boală și izolare", a declarat el pentru AFP. "Oamenii trebuie să se răzvrătească", a adăugat el.

Demonstranții, care purtau măști dar nu respectau distanțarea de siguranță, au scandat "Libertate, libertate!".

Manifestația de la Buenos Aires nu este prima de acest gen, dar a fost cea mai importantă din punct de vedere numeric și demonstrații similare au avut de asemenea loc luni în principalele orașe ale Argentinei.

Protestele au loc în timp ce președintele Fernandez a făcut apel luni într-un discurs la unitatea tuturor argentinienilor în fața pandemiei.

Potrivit ultimului bilanț, Argentina a înregistrat 294.556 de cazuri de contaminare cu coronavirus și 5.750 de decese. Numărul de noi contaminări a depășit 5.000 pe zi în ultimele șapte zile.

Guvernul a instaurat la 20 martie o carantină în toată Argentina, dar de atunci a relaxat-o într-o mare parte a țării.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău