Segiu Litvinenco, despre creditul rusesc: Putem spune franc că Igor Dodon este izolat nu doar în Vest, ci și în Est. R.Moldova nu a mai fost într-o atare situație

  • 30 Mai 2020 11:26
Segiu Litvinenco, despre creditul rusesc: Putem spune franc că Igor Dodon este izolat nu doar în Vest, ci și în Est. R.Moldova nu a mai fost într-o atare situație

”Dacă creditul rus nu mai vine (fără clauze păguboase desigur), putem spune franc că acest președinte este izolat nu doar în Vest, ci și în Est. (...) Și nu cred că vreodată Republica Moldova a mai fost într-o atare situație…”, atenționează deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Într-un mesaj pe Facebook, acesta observă că guvernarea a uitat de creditul rusesc, deși promisese că acordul de împrumut va fi renegociat, după anularea lui de Curtea Constituțională de la Chișinău.

”Un lucru despre care, am impresia, toți au cam uitat – ”creditul rusesc” (de 500 de milioane, de 300 de milioane sau măcar de 200 de milioane) mai vine în Republica Moldova? Nu de alta, dar după declararea neconstituționalității acordului precedent, Dodon spunea că ”de săptămâna viitoare” reîncep negocierile cu partenerii lui ruși. S-au început aceste negocieri? Că au trecut deja săptămâni bune de atunci. Sunt în derulare? Sunt la ultima etapă? Sau Dodon vroia creditul dat doar dacă în clauzele acestuia se introduceau prevederi prin care Moldova primea 200 de milioane de euro, dar trebuia să restituie zeci de miliarde de euro?”, se întreabă deputatul PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău