Șeful-adjunct al Direcției municipale arhitectură a revenit în izolatorul CNA

  • 17 Iunie 2016 10:03

Șeful-adjunct al Direcției municipale arhitectură, urbanism și relații funciare a fost plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție pentru 30 de zile.

Decizia aparține Curții de Apel care a admis demersul procurorilor anticorupție și a casat încheierea magistraților Judecătoriei Buiucani, prin care acesta a fost plasat în arest la domiciliu în arest , transmite IPN

Potrivit Centrului Național Anticorupție, șeful-adjunct al Direcției este învinuit într-un dosar de corupție, alături de alți funcționari și persoane fizice. Cauza penală a fost pornită pe faptul coruperii pasive, traficului de influență, falsului în acte publice și depășirii atribuțiilor de serviciu.

Datele preliminare ale anchetei arată că funcționarii Primăriei capitalei, prin înțelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru acordarea unor servicii precum urgentarea perfectării unor acte pentru recepția finală a imobilelor, urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor, perfectarea actelor în vederea privatizării spațiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă estorcată de unii funcționari ai Primăriei, documentată de CNA, este 12 mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău