Șeful unui oraș ocupat de forțele ruse în regiunea Zaporojie, ucis în explozia mașinii sale

  • 24 August 2022 14:08
Șeful unui oraș ocupat de forțele ruse în regiunea Zaporojie, ucis în explozia mașinii sale

Șeful desemnat de ruși al orașului Mihailovka (Mihailivka), situat în zona controlată de trupele ruse în regiunea Zaporojie, a fost ucis marți, în urma detonării mașinii sale, a declarat un responsabil al administrației proruse a regiunii, potrivit Reuters.

Vladimir Rogov, membru al administrației regionale din Zaporojie, specifică pe contul său Telegram că Ivan Sușko, desemnat de ruși ca șef al administrației locale din Mihailovka, a fost grav rănit, după explozia unei bombe ce îi fusese plasată sub mașină și a decedat la scurt timp după aceea la spital, scrie Agerpres.

Mihailovka este o localitate cu 11.000 de locuitori.

Acesta este ultimul dintr-o serie de colaboraționiști desemnați în administrațiile locale de trupele ruse în zonele ocupate din Ucraina care își pierde viața.

În regiunea vecină Herson, șeful adjunct al orașului Novaia Kahovka a fost împușcat mortal la domiciliul său în 6 august, amintește agenția de presă citată.

Potrivit unor media ucrainene, în eliminarea acestora ar fi implicată rezistența ucraineană din teritoriile aflate sub ocupația forțelor ruse. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău