Șeful Trezoreriei SUA: TikTok nu-și poate continua activitatea în forma actuală

  • 10 August 17:44
Șeful Trezoreriei SUA: TikTok nu-și poate continua activitatea în forma actuală

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat luni că aplicația video TikTok, deținută de compania chineză ByteDance, nu poate continua în forma actuală colectarea datelor cetățenilor SUA pe scară largă, iar Trezoreria are instrumentele necesare pentru a remedia situația, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Președintele Donald Trump "a clarificat cât se poate de bine că nu se va continua cu asta în această formă", a declarat oficialul la postul de televiziune CNBC.

Mnuchin a refuzat să comenteze în privința negocierilor dintre Microsoft și TikTok.

Duminică, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că și Twitter Inc a abordat ByteDance pentru a-și exprima interesul în achiziționarea operațiunilor din SUA ale aplicației video, deși experții pun la îndoială capacitatea Twitter de a aduna finanțarea necesară pentru o potențială tranzacție.

Este puțin probabil ca Twitter să poată depăși oferta Microsoft Corp și să finalizeze o astfel de achiziție, după ce joi președintele american Donald Trump a semnat un decret ce interzice în 45 de zile orice tranzacție cu ByteDance.

Șeful statului face referire la o "urgență națională" privind aplicația specializată pe distribuirea de conținut video pe care o acuză, fără dovezi, că își spionează utilizatorii americani în folosul Beijingului, într-un context de tensiuni comerciale și politice cu China. Interdicția vizează și platforma WeChat, deținută de gigantul Tencent.

Capitalizarea de piață a rețelei sociale Twitter se apropie de 30 de miliarde de dolari, aproape la fel că valoarea activelor pe care trebuie să le vândă TikTok, iar Twitter va avea nevoie de capital suplimentar pentru a finanța tranzacția, susțin sursele.

Este o perioadă dificilă pentru ca Twitter să obțină suficientă finanțare pentru a achiziționa chiar și operațiunile din SUA ale TikTok. Nu are suficientă capacitate de împrumut", a apreciat Erik Gordon, profesor la Universitatea din Michigan.

Unul din acționarii Twitter, firma de private equity Silver Lake, este interesată să ajute la finanțarea unei potențiale tranzacții, susțin sursele.

Reprezentanții TikTok, ByteDance și Twitter nu au comentat informația.

Și Microsoft a anunțat că până la mijlocul lunii septembrie vrea să finalizeze negocierile legate de achiziționarea operațiunilor din SUA ale TikTok.

Miercuri, șeful diplomației americane Mike Pompeo a avertizat că Statele Unite vor să interzică pe telefoanele americanilor nu doar TikTok, dar și alte aplicații chinezești considerate a fi un pericol pentru securitatea națională. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:2,6 m/s
Thu
3
Fri
5
Sat
5
Sun
3
Mon
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău