Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că nu există motive pentru ca el să se afle în arest

  • 25 Ianuarie 2021 16:24
Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că nu există motive pentru ca el să se afle în arest

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari susține că nu există motive pentru ca el să se afle în arest. Într-o conferință de presă, acesta a negat din nou că ar fi implicat în dosarul „VENTO” și mai mult spune că s-a adresat și la CEDO.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari neagă că ar fi implicat în dosarul Vento, în care este învinuit de „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”. La rândul său, Viorel Morari lansează acuzații la adresa proprietarilor rețelei de benzinării, precum că ar fi implicați inclusiv, în evaziune fiscală de peste trei milioane de lei.

În cazul „VENTO” este o altă practică, au încercat cu proceduri disciplinare, care nu au avut efect . Apoi procurorul general a pornit dosar penal cu mai multe capete de acuzare inclusiv în privința mea. M-am adresat la CEDO, dosarul „Morari contra Moldovei” a fost înregistrat, a precizat Viroel Morari.

Amintim că săptămâna trecută, Viorel Morari a fost eliberat din arest preventiv. Astăzi însă Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depus recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, prin care demersul procurorului la aplicarea arestului în privința lui Viorel Morari, a fost respins integral. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, acest lucru a avut loc în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit.

Viorel Morari este bănuit că a comis ilegalități în cazul coproprietarilor unei rețele de benzinării. În 2018, aceștia ar fi fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Cazul șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție este mai vechi și mai complex. Judecătoria Chișinău a început examinarea dosarului în februarie anul trecut, când Viorel Morari a fost eliberat din arest preventiv. Acesta spune că dosarele intentate pe numele său ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

Tot anul trecut, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon a solicitat despăgubiri de milioane de dolari de la Viorel Morari, pentru că acesta ar fi dat curs la o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc pe numele său. A fost intentat un dosar penal pe numele lui Viorel Morari, în care Veaceslav Platon este parte vătămată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău