Șeful Statului Major al Armatei ucrainene | Anticipăm amenințări militare din partea Rusiei în nord, est și sud

  • 07 Martie 2019 09:09
Șeful Statului Major al Armatei ucrainene | Anticipăm amenințări militare din partea Rusiei în nord, est și sud

Șeful Statului Major al Armatei ucrainene prezice amenințări militare din partea Rusiei în nordul, estul și sudul Ucrainei, Viktor Muzhenko a declarat acest lucru la o întâlnire cu oficiali din domeniul apărării și diplomați acreditați în Ucraina, relatează agenția de presă ucraineană Ukrinform.

"În realitățile geopolitice moderne, anticipăm amenințări militare în trei din cele patru direcții geografice - nord, est și sud. Partea rusă încheie (în prezent) completarea la frontierele Ucrainei a "unităților ofensive", care împreună cu unitățile de operațiuni speciale - conform strategilor Kremlinului - vor forma baza forțelor de invazie ", a afirmat Muzhenko.

Potrivit lui, mobilitatea ridicată, adaptabilitatea și autonomia trupelor ucrainene, combinate cu factorul "pământului natal", reprezintă un avantaj strategic al forțelor armate ucrainene asupra forțelor de ocupație.

Muzhenko a reamintit săptămâna trecută într-o întrunire operațională și strategică cu conducerea Forțelor Armate ucrainene că "s-a pus accentul pe dezvoltarea deciziilor nestandardizate în planificarea operațiunilor și desfășurarea ostilităților cu forțele superioare ale inamicului".

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău