Șeful SIS, la raport în prezența președintelui și premierului interimar. Care sunt prioritățile trasate pentru anul curent de către instituție

  • 19 Februarie 2021 14:23
Șeful SIS, la raport în prezența președintelui și premierului interimar. Care sunt prioritățile trasate pentru anul curent de către instituție

Totalurile anului 2020 și prioritățile setate pentru anul curent au fost prezentate în cadrul ședinței lărgite a Colegiului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova. La eveniment au mai participat președinta Maia Sandu, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, directorul SIS, Alexandru Esaulenco, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Sergiu Sîrbu, Secretarul General al Consiliului Suprem de Securitate, Ana Revenco, membrii Colegiului, conducătorii subdiviziunilor instituției.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul prezentării raportului de activitate pentru anul 2020, directorul SIS, Alexandru Esaulenco, a declarat că instituția a înregistrat o creștere a indicatorilor de rezultat, menționând în mod special asigurarea reacției prompte în eradicarea pericolului generat de criza pandemică. El a subliniat că, în acest sens, angajații au întreprins un șir de măsuri, atât informative, cât și în sensul prevenirii riscurilor aferente, determinarea algoritmelor de reacție, proliferarea știrilor false în legătură cu pandemia, fiind blocate 61 de surse informaționale anonime.

Totodată, potrivit raportului, pe parcursul anului trecut, instituția a inițiat peste 420 de investigații, cele mai combative domenii de activitate fiind cele de asigurare contrainformativă a economiei naționale și contraspionajul. De asemenea, în document se mai arată că „obiectivele strategice pe aceste paliere au vizat contracararea factorilor interni și externi ce periclitează securitatea energetică, stabilitatea pieței financiare, bugetul public național și defavorizează cetățenii Republicii Moldova”.

Printre principalele obiectivele  setate pentru anul curent de către SIS se numără combaterea fenomenului corupției, realizarea măsurilor proactive pe problematica diferendului transnistrean, anihilarea riscurilor la securitatea națională a Republicii Moldova ș.a.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău