Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, pentru presa din România: Avem foarte multe operațiuni care sunt în desfășurare cu partea română, adică cu DIICOT, cu Poliția de Frontieră

  • 28 Decembrie 2023 19:14
Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, pentru presa din România: Avem foarte multe operațiuni care sunt în desfășurare cu partea română, adică cu DIICOT, cu Poliția de Frontieră

În contextul situației complexe din regiune, șeful Serviciului Vamal al R. Moldova, Igor Talmazan, a declarat, într-un interviu pentru publicația românească ,,Adevărul”, că a crescut numărul celor care au intrat in Republica Moldova din Ucraina de la începutul războiului.

Întrebat dacă războiul a favorizat inclusiv cazurile de contrabandă la frontieră moldo-ucraineană, șeful Serviciului Vamal al R. Moldova, Igor Talmazan, a menționat că este un fenomen îngrijorător.

,,După datele pe care le avem noi, ele au crescut, desigur, dar a crescut și contracararea acestui fenomen, și depunem eforturi în acest sens. De exemplu, contrabanda la ieșirea din țară, atunci atât și datele noastre, cât și ale părții ucrainene nu arătă indici masivi de creștere, dar sunt indici mai mari și iarăși, aici, cumulativ sunt mai multe circumstanțe. Toată tipurile de mărfuri care sunt întrebate și tot ceea ce trezește interes economic. Noi ne focusăm pe mărfurile puternic impozitate sau mărfurile accizate: vorbim de alcool, de produse de tutun și alte mărfuri care prezintă un interes economic sporit, iar acum deja, și țigările electronice care au luat amploare, și deja sunt mărfurile de larg consum care iarăși există intenția de a nu le declara, și de a le comercializa pe piață”, a declarat șeful structurii. 

Continuarea poate fi citită aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Fri
15
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău