Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei spune când s-ar putea încheia războiul cu Rusia

  • 14 Mai 2022 12:35
Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei spune când s-ar putea încheia războiul cu Rusia

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei a declarat că războiul cu Rusia va atinge un punct de cotitură la mijlocul lunii august și că este probabil să se încheie până la sfârșitul anului, relatează BBC, citat de hotnews.ro.

Într-un interviu acordat Sky News, generalul-maior Kyrylo Budanov a spus că „punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august” și „majoritatea acțiunilor de luptă active se vor fi încheiat până la sfârșitul acestui an”, notează sursa citată

„Ca urmare, vom reînnoi puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea”.

El a adăugat că pierderea războiului de către Rusia va duce la o lovitură de stat împotriva președintelui rus Vladimir Putin, despre care a susținut că este deja în curs.

BBC nu a verificat această afirmație.

El a mai susținut că președintele Putin se afla într-o „stare psihologică și fizică foarte proastă și este foarte bolnav”. O astfel de afirmație nu a fost susținută cu probe.

Pe de altă parte, au tot fost speculații în ceea ce privește sănătatea liderului de la Moscova, dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat drept „ficțiune și minciună" informațiile privind problemele de sănătate pe care le-ar avea președintele rus Vladimir Putin.

Site-ul de investigații rus Project citat de Kyiv Independent a spus că Vladimir Putin ar fi permanent înconjurat de doctori, inclusiv de un specialist în cancer tiroidian.

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău