Șeful securității de la Facebook și-a anunțat demisia după se s-a aflat că datele personale ale utilizatorilor sunt încă folosite pentru ingerințe politice în SUA
-
03 August 2018 08:28
Șeful securității de la Facebook, Alex Stamos, a declarat că va părăsi compania la sfârșitul lunii. Anunțul a fost făcut după ce Facebook a descoperit persoane ce continuă să folosească platforma de socializare pentru a manipula discuțiile politice și pentru a influența rezultatele alegerilor parlamentare din Statelor Unite.
Alex Stamos nu va fi înlocuit după plecare, ceea ce înseamnă că nimeni nu va ocupa funcția de “ofițer șef de securitate” la Facebook. Utilizatorii sunt curioși cum vor gestiona problemele majore de securitate cei de la Facebook, mai ales în privința conturilor false ce se folosesc pentru manipularea temelor politice, precum cele din scandalul Cambridge Analytica.
Facebook a desfințat departamentul de securitate, iar cei care vor gestiona problemele existente vor fi inginerii de securitate, analiștii, investigatorii, precum și alți specialiști.
Facebook va "evalua ce fel de structură ar fi cea mai potrivită” pentru a proteja utilizatorii, a preciazat Alex Stamos.
Plecarea lui Stamos pare a fi o pierdere grea pentru companie, acesta fiind cunoscut ca fiind unul dintre puținii CEO de la Facebook care anunța public informații sensibile.
Potrivit Reuters, Stamos a fost numit director în domeniul de securitate al Facebook în 2015. Anterior, acesta a lucrat pentru Yahoo, de unde și-a dat demisia după ce a descoperit că firma a realizat un sistem de scanare a e-mail-urilor Guvernului.
Serviciile secrete americane au avertizat că Rusia intenționează să influențeze și scrutinul parlamentar parțial programat în noiembrie 2018.
Cambridge Analytica, o firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetățeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept "război psihologic".
Sursa: Mediafax