Șeful programului NASA pentru misiuni cu echipaj uman a demisionat înaintea unei lansări de pe sol american

  • 20 Mai 2020 10:10
Șeful programului NASA pentru misiuni cu echipaj uman a demisionat înaintea unei lansări de pe sol american

Directorul programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA, Doug Loverro, a demisionat, potrivit unui document intern adus marți la cunoștință angajaților agenției, cu doar o săptămână înaintea unei misiuni programate care ar urma să trimită doi astronauți în spațiu de pe solul american pentru prima dată după anul 2011, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Demisia pune capăt scurtei misiuni a lui Loverro în cadrul agenției, care a avut drept obiectiv supervizarea viitoarelor lansări ale astronauților și trimiterea unor misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

''Administratorul asociat al programului pentru misiuni cu echipaj uman, Doug Loverro, a demisionat din funcție începând cu data de 18 mai'', se mai precizează în înștiințarea trimisă marți angajaților și consultată de Reuters.

Potrivit aceluiași document, Ken Bowersox, administrator asociat adjunct și fost astronaut, va prelua funcția lui Loverro până când va fi numit un înlocuitor permanent.

Purtătorul de cuvânt al NASA nu a dorit să ofere detalii suplimentare.

Într-un e-mail trimis colegilor și consultat de Reuters, Loverro a precizat că plecarea sa are la bază ''efectele acțiunilor personale'', menționând, fără să ofere prea multe explicații, ''riscurile'' pe care le-a luat pentru a respecta termenul limită al agenției americane de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

''Este clar că am făcut o greșeală în acea alegere și sunt singurul care trebuie să suporte consecințele'', a adăugat el.

Doug Loverro a preluat funcția în octombrie anul trecut pentru a conduce eforturile NASA de a trimite din nou misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024, în carul unui calendar accelerat stabilit de administrația Trump în 2019.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău