Șeful Procuraturii Anticorupție, despre eliberarea ex-premierului Vlad Filat

  • 03 Decembrie 2019 17:27
Șeful Procuraturii Anticorupție, despre eliberarea ex-premierului Vlad Filat

Procuratura Anticorupție nu este parte la procesul de examinare a demersului de eliberare condiționată înainte de termen. Legea nu prevede acest lucru, la fel cum nu prevede nici dreptul procurorilor de a contesta decizia.

Declarațiile au fost făcute de către șeful PA, Viorel Morari, solicitat de IPN să comenteze eliberarea din detenție astăzi, 3 decembrie, a fostului premier Vlad Filat.

„Procuratura nu a fost parte la examinarea procedurii de eliberare condiționată înainte de termen. Procedura este prevăzute de Codul de Procedură Penală. Noi nu am avut în procedură nimic, nici nu am participat. Nu am văzut hotărârea judecătorească, de aceea nu pot să comentez”, a declarat șeful Procuraturii Anticorupție, instituție care a instrumentat dosarul.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015. Pe 27 iunie 2016, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență, fiind deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Contactat de IPN la numărul de telefon pe care îl avea pe timpul când era premier, Vlad Filat nu a răspuns. Pentru Ziarul de Gardă, fostul premier Vladimir Filat a spus că a fost eliberat din detenție și că în aceste momente merge să-și viziteze părinții, pe care nu i-a văzut de mult timp. Fostul premier a mai spus că cel puțin astăzi nu va participa la nicio emisiune și nu va face niciun comentariu la acest subiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău