Șeful Postului Vamal Centru din Chișinău, pe banca acuzaților pentru trafic de influență

  • 19 Octombrie 2017 10:40
Șeful Postului Vamal Centru din Chișinău, pe banca acuzaților pentru trafic de influență

Șeful Postului Vamal Centru din capitală, împreună cu patru inspectori vamali, un operator poștal, doi administratori a două companii de poștă privată și o persoană civilă vor compărea pe banca acuzaților pentru trafic de influență, corupere pasivă și activă. 

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și trimis dosarul de învinuire a celor nouă în judecată pentru examinare în fond. Aceștia au fost reținuți la începutul verii, după ce le-au fost documentate acțiunile ilicite.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, inculpații au creat o schemă de estorcare de bani de la persoanele destinatare ale coletelor poștale internaționale.

În schimbul sumelor de bani estorcate și primite, funcționarii din cadrul Serviciului Vamal, eliberau coletele poștale internaționale, fără efectuarea controlului vamal și fără calcularea și încasarea drepturilor de import pentru acestea.

Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație au fost realizate de Procuratura Anticorupție, de comun cu Inspectoratul General al Poliției.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați de cele incriminate, inculpații riscă amenzi și închisoare de până la 6 ani, precum și recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 168 de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău