Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu directorul FBI și cu cel al Interpol

  • 14 Septembrie 2018 15:52
Șeful Poliției de Frontieră s-a întâlnit cu directorul FBI și cu cel al Interpol

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a efectuat o vizită de lucru la Washington, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Fredolin Lecari s-a întâlnuit cu directorul Biroului Federal de Investigații SUA (FBI), Christopher A. Wray, leadershipul Departamentului Justiție al SUA, directorul Biroului Național Principal INTERPOL, Wayne Salzgaber, asistentul adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Internaționale în domeniul aplicării legii și combaterii traficului de droguri, Brooke Darby.

Discuțiile s-au axat pe prioritățile de cooperare bilaterală pe dimensiunea de securitate și combatere a criminalității transfrontaliere.

Interlocutorii au salutat succesele și beneficiile reciproc avantajoase, înregistrate în urma multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituțiile și agențiile de aplicare a legii din SUA, în special suportul consistent oferit Poliției din RM și nu doar, pe domeniul pregătirii profesionale. 

Șeful Poliției de Frontieră, alături de Ambasadorul RM în SUA, Cristina Balan, a participat la ceremonia de absolvire a cursului de leadership al Academiei Naționale FBI de către Cristina Schimbov, președinta Asociației Femeilor din Poliție. Ea este prima femeie din echipa Poliției naționale care a fost acceptată la cursurile Academiei Naționale FBI, alături de alți 200 de angajați ai serviciilor polițienești din 25 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău