Șeful Poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești, reținut în cazul unui tânăr împușcat mortal

  • 21 Iunie 2018 12:11
Șeful Poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești, reținut în cazul unui tânăr împușcat mortal

Un tânăr de 20 de ani a fost împușcat mortal la Hâncești de către un polițist, după ce împreună cu câțiva prieteni au intrat pe teritoriul unui centru de agrement înafara orelor de program. Procurorii au pornit o cauză penală pentru omor, transmite IPN.

Adjunctul procurorului general, Igor Popa, a comunicat în cadrul unei conferințe de presă că au fost reținuți proprietarul centrului de agrement și șeful Poliției criminale a Inspectoratului de Poliție Hâncești. Cazul s-a întâmplat noaptea trecută, la ora 01.00. Trei tineri cu vârsta de 20 de ani au decis, fără permisiune, să se scalde în piscina centrului de agrement. Proprietarul și polițistul, care în consecință au și fost reținuți, s-au apropiat de tineri, iar cel din urmă a tras mai multe focuri de armă în aer și în direcția unui tânăr care se îndrepta spre ieșire. Rănit, tânărul de 20 de ani a decedat la Spitalul raional Hâncești.

Potrivit declarațiilor preliminare ale polițistului, arma de foc a fost aplicată în urma unei altercații, iar veridicitatea declarațiilor urmează a fi stabilită în cadrul urmăririi penale. Procurorii urmează să stabilească dacă aplicarea armei de către polițist are legătură cu exercitarea funcției și dacă nu au fost depășite atribuțiile de serviciu. Cauza penală va fi transmisă la Procuraturii municipiului Chișinău pentru a exclude orice posibilitate de imparțialitate a procurorilor din Hâncești.

Șeful IGP, Alexandru Pânzari, a remarcat că polițistul vizat a fost testat la alcoolemie și s-a stabilit că nu era în stare de ebrietate. În funcție de rezultatele urmăririi penale, procurorii vor decide în privința solicitării mandatului de arest.

Ceilalți doi tineri care au fost și ei pe teritoriul centrului de agrement au fost audiați, dar sunt în stare de șoc. Tineri sunt studenți la universitate și nu au antecedente penale.

Potrivit deschide.md, victima este Dan Osipciuc, fiul fostului șef SIS pe regiunea Hâncești. Băiatul, în vârstă de 20 de ani, se afla în compania altor doi tineri - Laurențiu Zagorodnîi, fiul deputatului PD Anatolie Zagorodnîi și Corneliu Donică Mâtcu - fiul adoptiv al actualului șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,04 m/s
Mon
18
Tue
18
Wed
18
Thu
20
Fri
22

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău