Șeful Pfizer: „Într-un an cred că vom reveni la viața normală”

  • 27 Septembrie 2021 09:44
Șeful Pfizer: „Într-un an cred că vom reveni la viața normală”

Viața va reveni la normal până la sfârșitul acestui an în țările dezvoltate. Restul lumii va aștepta până la sfârșitul anului 2022, ca să scape de amenințarea noului coronavirus, spune președintele Pfizer, Albert Bourla.

„Într-un an cred că vom putea reveni la viața normală”, a declarat Albert Bourla într-un interviu acordat emisiunii „This Week” de la ABC. „Nu cred că acest lucru înseamnă că variantele nu vor continua să vină și nu cred că acest lucru înseamnă că ne vom putea trăi viața fără vaccinări. Dar asta, din nou, rămâne de văzut.”

El estimează că până la sfârșitul acestui an vor exista suficiente doze de vaccin. Însă variante ale noului coronavirus vor continua să apară. Cel mai probabil scenariu este că va fi nevoie de vaccinarea anuală împotriva COVID-19, spune șeful gigantului farmaceutic, scrie digi24.ro.

„Cel mai probabil scenariu pentru mine este acela că vor continua să apară noi variante. De asemenea, vom avea vaccinuri care vor dura cel puțin un an și cred că cel mai probabil scenariu este vaccinarea anuală, dar nu știm cu siguranță, trebuie să așteptăm,” a mai declarat șeful Pfizer.

Predicții similare fac directorul Moderna și șeful echipei de cercetare care a creat vaccinul AstraZeneca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău