Șeful Pentagonului: SUA sunt decise să „mute munții din loc” pentru ca Ucraina să câștige împotriva Rusiei

  • 26 Aprilie 2022 14:55
Șeful Pentagonului: SUA sunt decise să „mute munții din loc” pentru ca Ucraina să câștige împotriva Rusiei

Statele Unite sunt decise să „mute munții din loc” pentru a face ca Ucraina să câștige împotriva Rusiei, a declarat marți secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în fața reprezentanților din 40 de țări reuniți la baza aeriană americană Ramstein din Germania, informează AFP.

„Ucraina crede în mod clar că poate câștiga și acesta este cazul pentru toată lumea de aici”, a declarat Lloyd Austin.

Într-un moment când Rusia vizează controlul total asupra regiunii Donbas și părții de sud a Ucrainei, „noi putem face mai mult în privința bazei noastre industriale de apărare pentru a continua să ajutăm Ucraina să se apere într-o manieră și mai eficace”, a afirmat Austin.

SUA, care furnizează cel mai substanțial ajutor militar internațional pentru Ucraina, vor să îi „dea tipul de sprijin, tipul de artilerie și de muniții care vor fi eficace în acest stadiu al luptei”, precizase șeful Pentagonului într-o conferință de presă în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina.

Kievul are nevoie mai ales de artilerie grea și blindate pentru a încerca să respingă forțele ruse în sudul și estul țării.

Astfel, SUA vor să vadă „Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face lucrurile pe care le-a făcut în Ucraina”, conform noii strategii, pe termen lung, a Statelor Unite și a aliaților, care urmărește înfrângerea Rusiei atât de decisiv pe câmpul de luptă, încât să o împiedice să mai lanseze vreodată un atac similar.

La reuniunea pe tema războiului din Ucraina organizată la baza americană Ramstein iau parte ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, și omologi din alte 39 de țări, precum și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Printre altele sunt prezente Finlanda și Suedia, țări tradițional neutre, dar care au în vedere o aderare la Alianța Nord-Atlantică în urma invaziei ruse în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău