Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, efectuează cea de-a patra vizită în Ucraina

  • 21 Octombrie 12:00
Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, efectuează cea de-a patra vizită în Ucraina

Secretarul de stat american al apărării, Lloyd Austin, efectuează o nouă vizită de lucru în Ucraina pentru a discuta cu liderii ucraineni și pentru a reitera sprijinul SUA în lupta Ucrainei pentru libertate. Aceasta este a patra vizită a oficialului american în Ucraina în calitate de secretar al apărării, informează un comunicat oficial al Pentagonulu.

Potrivit agendei de lucru, secretarul se va întâlni cu liderii ucraineni și va sublinia angajamentul Statelor Unite de a oferi Ucrainei asistența de securitate de care are nevoie pentru a se apăra de agresiunea rusă pe câmpul de luptă, scrie Calea Europeană.

La încheierea vizitei sale, secretarul de stat va susține un discurs care va evidenția modul în care Ucraina a ripostat cu pricepere la războiul ales de Putin, angajamentul SUA de a asigura forțelor armate ucrainene capacitățile de care au nevoie pe câmpul de luptă și de ce lupta Ucrainei este importantă pentru securitatea SUA.

Din aprilie 2022, secretarul de stat a convocat aproape lunar Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei – o coaliție de aproximativ 50 de țări din întreaga lume hotărâte să ajute Ucraina să lupte împotriva agresiunii lui Putin:

„Împreună, națiunile din UDCG (Grupul de contact pentru apărare din Ucraina) au oferit Ucrainei asistență în materie de securitate în valoare de miliarde de dolari și au contribuit la pregătirea terenului pentru construirea viitoarei forțe și a bazei industriale care vor permite Ucrainei să descurajeze agresiunea rusă în viitor.”

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
13
Wed
13
Thu
12
Fri
11
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău