Șeful Pentagonului, în vizită neanunțată în Irak pentru discuții privind ofensiva de la Mosul

  • 11 Decembrie 2016 12:17
Șeful Pentagonului, în vizită neanunțată în Irak pentru discuții privind ofensiva de la Mosul

Ministrul american al apărării Ashton Carter a sosit duminică într-o vizită neanunțată la Bagdad pentru discuții privind campania militară sprijinită de SUA împotriva grupării Statul Islamic (SI) la Mosul, transmite Agerpres.

Forțele irakiene, sprijinite de o coaliție condusă de SUA, luptă de peste opt săptămâni pentru a alunga gruparea Statul Islamic din Mosul. Armata a recucerit aproximativ un sfert din oraș, însă se confruntă cu atacuri lansate de jihadiștii în retragere.

Carter a declarat săptămâna trecută că bătălia pentru Mosul, deși extrem de dificilă, s-ar putea încheia înainte ca președintele ales al SUA Donald Trump să își preia mandatul luna viitoare. Acest lucru necesită însă o accelerare semnificativă a progresului înregistrat de armata irakiană.

Pentagonul a anunțat că Ashton Carter se va întâlni cu premierul irakian Haider al-Abadi, cu președintele Kurdistanului irakian Massoud Barzani și cu comandantul coaliției condusă de SUA care sprijină forțele irakiene, generalul Steve Townsend.

Ministrul american al apărării "le va mulțimi forțelor de coaliție și celor irakiene angajate în lupta împotriva Statului Islamic și va discuta următorii pași în ofensiva militară" declanșată pe 17 octombrie pentru recucerirea celui de-a doilea oraș ca mărime din Irak, se precizează în comunicatul Pentagonului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău