Șeful ONU, Antonio Guterres, s-a declarat "deosebit de îngrijorat" de puterea companiilor de social media

  • 29 Ianuarie 2021 09:51
Șeful ONU, Antonio Guterres, s-a declarat

Șeful ONU, Antonio Guterres, s-a declarat joi "deosebit de îngrijorat" de puterea companiilor de social media și s-a pronunțat pentru crearea unor mecanisme de reglementare a deciziilor precum interzicerea fostului președinte al Statelor Unite Donald Trump pe Twitter, relatează vineri Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit directorului executiv al Twitter, Jack Dorsey, interzicerea lui Trump de a posta mesaje după violențele de la Capitoliul din Washington din 6 ianuarie a fost "decizia corectă", dar a adăugat că creează un precedent periculos.

Întrebat despre această măsură, secretarul general al ONU a sugerat că ar trebui să existe un "cadru de reglementare cu reguli care să permită ca acest lucru să se facă în conformitate cu legea".

"Nu cred că putem trăi într-o lume unde prea multă putere este acordată unui număr redus de companii", a declarat el reporterilor. "Și trebuie să spun că sunt deosebit de îngrijorat de puterea pe care o au deja", a adăugat el.

Guterres și-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la vânzarea de date către agenți de publicitate, dar și la utilizarea lor "pentru a ne schimba comportamentul" și de asemenea riscurile pe care le implică, "din punct de vedere politic, pentru controlul cetățenilor din țări".

Facebook l-a interzis de asemenea pe Trump. Rețeaua a lăsat decizia finală în această privință în seama unui consiliu de supraveghere independent (Oversight Board n.r.) creat anul trecut.

Acest organism independent a primit 150.000 de contestații de când a început să accepte cazuri în octombrie. El a decis asupra primelor cazuri joi, declarând că Facebook a greșit atunci când a eliminat patru din cinci fragmente de conținut examinate de consiliu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău