Șeful OMS: Ținta noastră este să avem 2 miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârșitul lui 2021

  • 22 Septembrie 2020 09:54
Șeful OMS: Ținta noastră este să avem 2 miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârșitul lui 2021

Organizația Mondială a Sănătății vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin disponibile până la sfârșitul anului viitor. Ținta este ca majoritatea oamenilor din toate țările să fie vaccinați, nu toți oamenii din doar câteva țări, spune șeful OMS, Tedros Ghebreyesus, citat de hotnews.ro.

Mai multe țări din Europa se luptă deja cu un nou val de infectări cu coronavirus.

”Ne scufundăm sau înotăm împreună, cea mai rapidă metodă de a încheia pandemia și de a accelera redresarea economică este să ne asigurăm că unii oameni sunt vaccinați în toate țările, nu toți oamenii din unele țări. Sondajele de opinie recente arată că o majoritate copleșitoare de oameni sprijină accesul echitabil către vaccinuri. Ținta noastră este să avem 2 miliarde de doze de vaccin valabile până la sfârșitul lui 2021”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Mediafax.

Soumya Swaminathan, om de știință OMS, a declarat: „Știți ce este descris ca un vaccin, ideal cu o eficiență de 70 la sută sau mai mult, dar cu siguranță un procent de 50 la sută ar fi estimarea punctuală pe care am clasifica-o ca un vaccin eficient”.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău