Șeful OMS avertizează că pandemia nu s-a terminat: "Ar fi o eroare monumentală ca vreo țară să creadă că pericolul a trecut"

  • 01 Iunie 2021 11:13
Șeful OMS avertizează că pandemia nu s-a terminat:

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, a avertizat directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, la încheierea reuniunii anuale a organizației, care a avut loc luni, în sistem online. "Ar fi o eroare monumentală ca vreo țară să creadă că pericolul a trecut", a precizat șeful OMS, potrivit CNN.

"Realitatea este că mai avem mult de lucru pentru a pune capăt pandemiei. Suntem foarte încurajați de faptul că decesele și cazurile de COVID-19 continuă să scadă la nivel global, dar ar fi o eroare monumentală ca orice țară să creadă că pericolul a trecut", a afirmat directorul OMS, notează DIGI24.ro

Acesta a subliniat importanța măsurilor de precauție adoptate de la începutul pandemiei: distanțarea fizică, spălarea mâinilor, purtarea măștilor faciale și asigurarea unei distribuiri corecte a vaccinurilor.

OMS a criticat faptul că țările bogate au cumpărat cantități mari de vaccinuri greu de obținut, țări în care erau deja vaccinați oameni tineri și sănătoși, în timp ce țările mai sărace nu au suficiente seruri chiar și pentru angajații din domeniul sănătății și pentru cei expuși în mod special riscului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău