Șeful NATO: Statele membre trebuie să cheltuiască mai mult pentru apărare

  • 15 Februarie 2023 16:48
Șeful NATO: Statele membre trebuie să cheltuiască mai mult pentru apărare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, 15 februarie, la Bruxelles, la finalul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre, că nu s-a ajuns încă la nicio decizie cu privire la un nou angajament privind cheltuielile pentru apărare ale aliaților NATO. Cu toate acestea, el a spus că statele membre trebuie să investească mai mult în acest domeniu, transmite Agerpres.

„Este evident că trebuie să cheltuim mai mult'', a declarat șeful NATO, adăugând că statele membre ar trebui să se angajeze să cheltuiască cel puțin două procente din produsul intern brut (PIB) pentru apărare, relatează Reuters.

Stoltenberg a mai declarat presei că țările NATO sporesc producția de proiectile de artilerie de 155 mm și că este necesar să crească și mai mult această producție pentru a ajuta Ucraina împotriva Rusiei.

Conflictul ''devine acum un război de uzură, iar un război de uzură este un război de logistică'', a spus el .

De asemenea, Stoltenberg a anunțat că NATO va coordona îmbunătățirile pentru protecția infrastructurii critice subacvatice. El s-a referit la sabotajul gazoductelor Nord Stream din septembrie 2022 pentru a explica decizia, spunând că acesta ''ne-a reamintit tuturor vulnerabilitățile cu care ne confruntăm''.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău