Șeful NATO: Recucerirea de către ucraineni a orașului Liman demonstrează că ei pot respinge forțele ruse

  • 02 Octombrie 2022 19:10
Șeful NATO: Recucerirea de către ucraineni a orașului Liman demonstrează că ei pot respinge forțele ruse

Recucerirea unui oraș de pe teritoriul pe care președintele rus Vladimir Putin l-a declarat anexat la Rusia demonstrează că ucrainenii înregistreze succese și că ei pot respinge forțele ruse, a declarat duminică secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, informează Reuters.

Am văzut că ei (ucrainenii) au putut să recucerească un alt oraș, Liman, iar aceasta demonstrează că ucrainenii înregistrează progrese și pot respinge forțele ruse, datorită curajului, datorită abilităților lor, dar și, desigur, datorită armelor avansate pe care SUA și alți aliați le furnizează" Kievului, a subliniat Stoltenberg într-un interviu pentru emisiunea "Meet the Press" a televiziunii americane NBC.

Potrivit secretarului general al NATO, cel mai bun mod de a contracara anexarea proclamată de Rusia a unor părți din Ucraina este de a continua să se acorde sprijin guvernului de la Kiev.

Întrebat despre cererea Ucrainei de a i se acorda în mod accelerat statutul de membru al NATO, Stoltenberg a spus că "orice decizie privind statutul de membru trebuie luată prin consens", că "toți cei 30 de aliați trebuie să fie de acord să fie luată o astfel de decizie".

Jens Stoltenberg a mai declarat că NATO sprijină investigația asupra aparentei sabotări a gazoductelor Nord Stream care leagă Rusia de Europa prin Marea Baltică. "Orice act deliberat asupra unei infrastructuri critice a NATO va fi întâmpinat cu un răspuns ferm și unit", a subliniat Stoltenberg.

Nord Stream 1 și 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, au fost avariate de explozii submarine în largul insulei daneze Bornholm, în Marea Baltică. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău