Șeful NASA, despre OZN-uri: Dacă ar fi de origine extraterestră, cred că aș ști

  • 07 Iunie 2021 11:43
Șeful NASA, despre OZN-uri: Dacă ar fi de origine extraterestră, cred că aș ști

Noul șef al NASA, Bill Nelson, veteran al zborurilor spațiale, a declarat pentru CNN că nu este clar pentru nimeni, nici măcar în eșaloanele superioare ale agenției spațiale americane, ce origine au obiectele zburătoare neidentificate observate de piloții americani. Nelson a declarat că își propune ca agenția pe care o conduce să studieze în continuare fenomenele, scrie Digi24.ro.

Șeful NASA a adăugat că nu crede că OZN-urile sunt dovezi ale extraterestrilor care vizitează Pământul. „Cred că aș ști” dacă așa ar fi cazul, a spus Nelson. Dar, a recunoscut că ar fi prematur „să excludem” acest lucru ca pe o posibilitate. 

Comentariile lui Bill Nelson au loc cu puțin timp înaindea prezentării unui raport al Pentagonului, la finalul acestei luni, despre OZN-uri. Potrivit informațiilor apărute pe surse, oficialii serviciilor de informații americane nu au găsit dovezi că OZN-urile sunt nave spațiale extraterestre, dar anchetatorii nu au ajuns nici la o evaluare definitivă a ceea ce ar putea fi aceste obiecte misterioase.

Secretarul de presă al NASA, Jackie McGuinness, a declarat că Nelson nu a înființat un grup de lucru formal pentru a începe investigarea OZN-urilor. Cu toate acestea, el i-a îndemnat pe cercetători să meargă mai departe explorând orice semn de întrebare în legătură cu subiectul. 

„Nu există cu adevărat o mulțime de date și oamenii de știință ar trebui să fie liberi să urmeze aceste indicii și nu ar trebui să fie stigmatizate opiniile lor”, a spus McGuinness, recunoscând că cercetarea OZN-urilor poate fi asociată negativ cu teoriile conspirației. „Acesta este un fenomen cu adevărat interesant și americanii sunt clar interesați de el, așa că, dacă oamenii de știință vor să investigheze, ar trebui să o facă”, a spus McGuinness.

Bill Nelson a mai declarat pentru CNN că NASA nu lucrează direct cu Pentagonul la acest raport, dar a spus că dacă oamenii de știință ai NASA sunt capabili să facă progrese în identificarea obiectelor, „Pentagonul va ști”.

În timpul unei conferințe de presă, miercuri, Thomas Zurbuchen, astrofizician și administrator asociat al NASA pentru știință, a declarat că nu crede că OZN-urile sunt dovezi ale unei civilizații extraterestre avansate tehnologic. 

„Oamenii tind să subestimeze natura. Natura este un loc uimitor în care se întâmplă o mulțime de minuni. Și odată ce am înțeles, este de genul: De ce nu ne-am gândit la asta?”, a spus acesta.

„Pe tărâmul științei ne referim la probleme și obiecte neidentificate. Deci, folosind instrumentele științei, vom face tot ce putem pentru a le înțelege”, a mai declarat Zurbuchen.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
32,24
Câțiva nori
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău