Șeful Interpol revine în arest preventiv

  • 11 Iulie 16:28
Șeful Interpol revine în arest preventiv

Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, cercetat pentru corupere pasivă, revine în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Procuratura Anticorupție anunță astăzi, 11 iulie, că judecătorii Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorilor împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, care pe 2 iulie l-a plasat pe Țentiu în arest la domiciliu, din arestul preventiv în care s-a aflat începând cu 6 iunie, transmite Radio Chișinău.

Șeful biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost reținut  după o serie de percheziții în cadrul unei anchete comune între Republica Moldova și Republica Franceză,  și sprijinul  Biroului Federal de Investigații (FBI) din SUA. despre care a anunțat la 4 iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Viorel Țentiu, alături de alți funcționari publici din Republica Moldova și din alte țări, ar fi luat mită în valoare de milioane de dolari pentru a bloca sau a șterge "notificările roșii" emise de Interpol, care semnalează infractorii căutați la nivel internațional. În acest fel ar fi permis infractorilor să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări.

Procuratura Anticorupție a pornit acest dosar pe 2 aprilie 2024, în baza unor informații de la Parchetul Național Financiar al Franței.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
36,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,12 m/s
Fri
28
Sat
29
Sun
24
Mon
26
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău