Șeful interimar al Procuraturii Generale are noi adjuncți

  • 16 Ianuarie 2023 12:08
Șeful interimar al Procuraturii Generale are noi adjuncți

Consiliul Superior al Procurorilor a numit astăzi doi adjuncți ai Procurorului General. Este vorba de Aliona Nestirov și Igor Demciucin, aprobați de CSP în baza demersurilor procurorului șef interimar. Totodată, procurorul care conduce grupul de urmărire penală în dosarul Alexandr Stoianoglo, a fost numit șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite Radio Chișinău.

Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat demersurile șefului interimar al Procuraturii Generale, Ion Munteanu, de a-și lua doi adjuncți pentru perioada exercitării interimatului. Este vorba de Aliona Nesterov, care se va ocupa de domeniul judiciar, și Igor Demciucin, care va fi responsabil de domeniul urmărire penală.

„Referindu-mă la candidatura doamnei Nesterov, consider că întrunește toate condițiile pentru ocuparea acestei funcții, are o experiență profesională de 11 ani. Este absolventă a Institutului Național al Justiție. În luna septembrie 2022, a fost numită în funcția de adjunct-interimar a procurorului șef la Procuratura Anticorupție”, a spus Munteanu.

Conform declarației de avere depusă în martie 2022, familia Nesterov are în posesie două apartamente. Unul de circa 64 de metri pătrați, care ar fi fost donat, iar altul de circa 50 metri pătrați, care ar fi costat aproape 280 mii de lei. Totodată, Nesterov mai indică în declarația sa două automobile. Este vorba de o Toyota Auris, fabricată în 2011 și cumpărată cu 115 mii lei, și o Toyota Prius Plus - fabricată în 2016 obținută printr-un contract de posesie.

Referindu-se la Igor Demciucin, șeful Procuraturii Generale a declarat că acesta este suficient de bine pregătit pentru a exercita atribuțiile adjunctului procurorului general.

Este absolvent al Institutului Național al Justiției. Anterior a activat în cadrul Procuraturii sectorului Buiucani, Chișinău. În 2016 a fost transferat în calitate de procuror la PCCOCS”, a declarat Munteanu.

În toamna anului trecut, Igor Demciucin a fost numit șef-adjunct interimar la  Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Demciucin  indică în ultima sa declarație de avere două apartamente, unul de 70 metri pătrați, ce i s-ar fi dat în folosință, iar altul de aproape 40 metri pătrați dobândit în 2008 și are o valoare de peste 230 mii de lei. La fel, acesta mai deține două automobile, un Mercedes din 1985 și un BMW din 1984.

Între timp, membrii CSP au respins ordinul procurorului general interimar de a-l numi în funcția de șef interimar la PCCOCS pe Sergiu Rusu și l-a desemnat pe procurorul Victor Furtună.

Totodată, cu majoritatea voturilor, CSP a hotărât de a-l desemna pentru exercitarea funcției de procuror șef interimar al PCCOCS pe domnul Victor Furtună, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție”, a menționat Angela Motuzoc.

Amintim că procurorul Victor Furtună conduce grupul de urmărire penală în dosarul Alexandr Stoianoglo.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău