Șeful IGP: Blocarea intenționată de către primar a bulevardului Ștefan cel Mare, este o încălcare flagrantă a Codului Contravențional

  • 10 Octombrie 2022 11:25
Șeful IGP: Blocarea intenționată de către primar a bulevardului Ștefan cel Mare, este o încălcare flagrantă a Codului Contravențional

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, spune că „atât timp cât nu este o responsabilitate clară din partea Primăriei capitalei, poliția va întreprinde toate acțiunile legale pentru a debloca traseele din Chișinău”. Însă „nu poate declara dacă vor fi sau nu luate corturile de pe bulevardul Ștefan cel Mare, care a fost blocat de protestatari”. El spune că mizează pe legalitate din partea organizatorilor protestului și a administrației publice locale, transmite IPN.

Legat de blocarea intenționată de către primar a bulevardului Ștefan cel mare, șeful IGP spune că este o încălcare flagrantă a Codului Contravențional. Ca urmare, edilul riscă amendă de până la 4 500 de lei sau cu privarea dreptului de a ocupa funcția pe o perioadă de la trei luni până la un an – lucru care urmează să fie decis de instanță.

Domnul primar nu a organizat o întrunire, ci a organizat abuziv blocarea arterei în municipiul Chișinău. În cazul domnului primar general, neavând o întrunire, dar făcând o încălcare contravențională grosolană – se duce pe Codul Contravențional”, a mai spus Viorel Cernăuțeanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău