Șeful IGP: Atacatorul care a ucis două persoane pe aeroport nu figura în niciun sistem informațional de căutare internațională și nici ca membru al vreunei grupări teroriste

  • 03 Iulie 2023 16:10
Șeful IGP: Atacatorul care a ucis două persoane pe aeroport nu figura în niciun sistem informațional de căutare internațională și nici ca membru al vreunei grupări teroriste

Atacatorul care a ucis două persoane pe Aeroportul Internațional Chișinău nu figura în niciun sistem informațional de căutare internațională și nici ca membru al vreunei grupări teroriste, a declarat Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Radio Chișinău.

Viorel Cernăuțeanu a precizat că ucigașul a lucrat anterior în calitate de polițist, timp de șapte ani, în Tadjikistan, fiind însă concediat pentru acțiuni criminale. La moment, în Rep. Moldova se află trei angajați ai Ministerului de Interne al Tadjikistanului, pentru a documenta cazul.

„Persoana, cu atât mai mult, la momentul intrării pe Aeroportul Internațional Chișinău a avut un comportament pașnic, fără a crea anumite suspiciuni. Persoana nu figura în anumite acțiuni de căutare internațională. În ceea ce privește filtrele stabilite de Rep. Moldova în ultimul an se referă la aspecte de securitate națională în raport cu unele persoane. Nu a fost prima persoană declarată neadmisă pe teritoriul Rep. Moldova. Pe parcursul ultimelor 12 luni, astfel de persoane au fost peste 5000 la trecerea frontierei de la Aeroport Internațional Chișinău. Mai mult decât atât, angajații veniți din Tadjikistan au confirmat că persoana nu este membră a unei grupări teroriste, este un criminal ordinal, care a comis o crimă similară pe teritoriul Tadjikistanului în 2013 pentru care și-a ispășit pedeapsa și a ieșit înainte de termen din pușcărie”, a spus șeful IGP.

Întrebat cine va răspunde pentru moartea celor două persoane care se aflau la serviciu, Viorel Cernăuțeanu, a subliniat că Procuratura urmează să stabilească toate circumstanțele în acest sens.

Totodată, șeful IGP a spus că persoanele care se fac vinovate de scurgerea în spațiul public a unor informații și imagini legate de acest eveniment, nu se vor mai regăsi în sistem, o parte dintre acestea fiind deja identificate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău