Șeful Huawei se așteaptă ca vânzările să scadă la 100 de miliarde de dolari în 2019 și în 2020

  • 17 Iunie 2019 13:00
Șeful Huawei se așteaptă ca vânzările să scadă la 100 de miliarde de dolari în 2019 și în 2020

Huawei Technologies se așteaptă ca vânzările să scadă la aproximativ 100 de miliarde de dolari în 2019 și în 2020, a anunțat luni directorul general Ren Zhengfei, deoarece afacerile sunt sub presiune în urma sancțiunilor SUA, transmite Reuters.

Gigantul chinez a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari), în creștere cu 19,5% față de 2017.

Șeful Huawei se așteaptă la o redresare a afacerilor în 2021.

Huawei nu va reduce cheltuielile de cercetare - dezvoltare (R&D) în pofida deteriorării situației financiare a companiei, a dat asigurări Ren.

Conform datelor IDC, Huawei are o cotă de piață de aproape 30% pe plan global și a livrat anul trecut 208 de milioane de smartphone-uri, din care jumătate pe piețele din afara Chinei. Cea mai importantă piață a companiei pentru modelele premium este Europa.

Analiștii au avertizat că Huawei s-ar putea confrunta cu un declin de 25% al livrărilor anul acesta și există chiar posibilitatea ca telefoanele sale mobile inteligente să dispară de pe piețele internaționale.

Huawei este al doilea producător de smartphone-uri în funcție de volum.

Gigantul american Google, al cărui sistem de operare mobil Android echipează imensa majoritate a smartphone-urilor în lume, a anunțat recent că va începe să-și suspende relațiile cu compania chineză de telecomunicații Huawei, care face parte dintre cele considerate "riscante" de către Washington.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, președintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfășoare comerț în telecomunicații cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea națională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicații, considerat "oaie neagră" de către Washington,

Livrările Huawei ar putea scădea anul acesta cu 4% - 24% dacă sancțiunile rămân în vigoare, conform analiștilor de la Fubon Research și Strategy Analytics. De asemenea, companiile din sectorul tehnologic, cum ar fi Google și ARM, au anunțat că vor opri livrările și actualizările către Huawei.

"Huawei ar putea dispărea anul viitor de pe piața telefoanelor mobile inteligente din Europa Occidentală dacă pierde accesul la Google", a apreciat Linda Sui, director în cadrul Strategy Analytics.

Ea estimează că livrările Huawei ar putea scădea anul viitor cu încă 23%, dar crede că firma va supraviețui datorită cotei sale de piață din China.

Fubon Research, care anterior previzionase că Huawei va livra anul acesta 258 de milioane de smartphone-uri, se așteaptă acum la doar 200 de milioane de unități, în cel mai rău caz.

Huawei ar putea fi nevoit să concedieze mii de angajați și "să dispară ca jucător global o perioadă", a apreciat Stewart Randall, de la compania de consultanță Intralink.

Potențialii cumpărători ai dispozitivelor Huawei se vor îndrepta probabil pe telefoanele mobile inteligente produse de Samsung Electronics și Apple Inc, consideră analiștii. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău