Șeful „guvernului” din stânga Nistrului: Comerțul liber cu UE este foarte important pentru Transnistria

  • 04 Octombrie 2019 15:49
Șeful „guvernului” din stânga Nistrului: Comerțul liber cu UE este foarte important pentru Transnistria

Comerțul liber cu Uniunea Europeană este foarte important pentru Transnistria. O declarație în acest sens a făcut șeful „guvernului” din regiunea transnistreană, Alexandr Martînov, la întrevederea la Tiraspol cu o delegație a UE, condusă de șeful de unitate din cadrul Directoratului general pentru comerț al Comisiei Europene, Petros Sourmelis.

Potrivit lui Martînov, „comerțul cu UE ocupă în mod tradițional o costă destul de mare în comerțul exterior al Transnistriei”.

„Regimul de liber schimb nu înseamnă doar dezvoltarea businessului transnistrean, ci are un impact direct asupra dezvoltării statului în general prin locuri de muncă suplimentare, contribuții suplimentare la buget și fluxul de valută străină”, a spus Alexandr Martînov, potrivit Infotag. 

El le-a mai spus oficialilor europeni „republica își îndeplinește toate angajamentele asumate în cadrul foii de parcurs ce a fost elaborată anterior”.

În cadrul ședinței cu delegația UE, „au fost discutate o serie de probleme de lucru care țin de relațiile comerciale”. Petros Sourmelis și-a exprimat disponibilitatea de a discuta „orice chestiuni despre comerțul simplificat, valabil în baza acordului semnat în 2015”.

În ianuarie-august, schimbul comercial al regiunii transnistrene cu țările UE a constituit 256,1 milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproape 21% din întregul comerț exterior al regiunii. Țărilor UE le revin 27,8% din exporturile regiunii transnistrene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău