Șeful diplomației UE critică lista Rusiei cu ''state neprietenoase''

  • 16 Mai 2021 18:09
Șeful diplomației UE critică lista Rusiei cu ''state neprietenoase''

Decizia Rusiei de a clasifica Statele Unite și Republica Cehă ca state ''neprietenoase'' nu este justificată în opinia șefului diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, relatează dpa, potrivit Agerpres.

În declarații făcute sâmbătă seara la Bruxelles, Borrell a declarat că UE deplânge acuzațiile Moscovei privind ''acțiuni neprietenoase'' comise împotriva Rusiei.

''Cerem Rusiei să-și revizuiască decizia pentru a evita o nouă deteriorare a relației noastre care este deja tensionată. UE va continua să își coordoneze poziția cu partenerii săi'', a spus responsabilul UE.

''Ne exprimăm solidaritatea deplină cu Republica Cehă, membră a UE, și cu SUA și cerem Rusiei să respecte pe deplin Convenția de la Viena", a adăugat Borrell.

Guvernul rus a aprobat vineri așa-numita lista "cu țări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA și Cehia, conform unui ordin executiv publicat de portalul oficial rusesc de informații juridice, într-o perioadă de tensiuni persistente între Moscova și statele occidentale, notează TASS, Reuters și AFP.

"Se aprobă lista atașată cu state străine care comit acțiuni neprietenoase împotriva Federației Ruse, a cetățenilor Federației Ruse sau a persoanelor juridice ruse", se spune în document.

Lista include doar două țări - Statele Unite și Republica Cehă - față de care se vor aplica măsuri în conformitate cu decretul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, din 23 aprilie, potrivit TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău