Șeful diplomației ucrainene participă la reuniunea grupului Bilderberg

  • 18 Mai 2023 19:53
Șeful diplomației ucrainene participă la reuniunea grupului Bilderberg

Șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba se numără printre participanții extrem de discretei reuniuni a grupului Bilderberg, care se desfășoară anul acesta la Lisabona, de joi până duminică, potrivit Agerpres.

 Ucraina, Rusia, NATO și amenințările transnaționale sunt printre temele discuțiilor celei de-a 69-a ediții a reuniunii grupului Bilderberg, ce reunește personalități politice și economice europene și nord-americane în jurul unor mize globale.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și șeful diplomației europene Josep Borrell se află de asemenea pe lista cu cei 130 de participanți, furnizată de organizatorii acestei conferințe. Stoltenberg urmează să susțină o conferință de presă joi după-amiaza, la finalul unei întrevederi oficiale cu prim-ministrul portughez Antonio Costa.

Responsabili politici și experți din sectoarele industrial și financiar, precum și din mediile universitar și mediatic, vor dezbate de asemenea asupra Europei și leadershipului american, Chinei și Indiei, asupra sistemului bancar, tranziției energetice, provocărilor bugetare sau a politicilor industrială și comercială. Inteligența artificială este o altă temă ce va fi abordată, inclusiv cu participarea lui Sam Altman, șeful OpenAI, creatorul interfeței ChatGPT care poate conversa cu oamenii și genera, la cerere, texte, imagini sau sunete.

Trei șefi de guvern se numără de asemenea pe lista participanților: olandezul Mark Rutte, finlandeza Sanna Marin și daneza Mette Frederiksen. Fostul premier francez Edouard Philippe a fost și el invitat, în timp ce actualul guvern de la Paris este reprezentat de Gabriel Attal și Clement Beaune, miniștrii delegați pentru conturi publice și, respectiv, al transporturilor.



Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău