Șeful diplomației ucrainene, în vizită la Berlin pentru negocieri privind Nord Stream 2 și conflictul din Donbas

  • 09 Iunie 2021 11:15
Șeful diplomației ucrainene, în vizită la Berlin pentru negocieri privind Nord Stream 2 și conflictul din Donbas

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, aflat în vizită la Berlin, a calificat drept "dificile" negocierile pe care le poartă cu partea germană privind gazoductul Nord Stream 2 și Formatul Normandia pentru soluționarea conflictului din Donbas - scrie Evropeiska Pravda.

"Prima zi a vizitei la Berlin. Negocieri dificile privind Nord Stream 2 și Formatul Normandia. Germania este un prieten care a ajutat foarte mult Ucraina, un prieten cu care poți rezolva chiar și cele mai dificile probleme" - a scris Kuleba pe Twitter.

Serviciul de presă al Ministerului de Externe de la Kiev, de asemenea, a transmis că amenințările generate de gazoductul rusesc Nord Stream 2 au devenit un subiect aparte în cadrul unei întâlniri cu secretarul de stat din Ministerulu Economiei și Energiei din Germania, Andreas Feicht. "Kuleba a subliniat încă o dată că acest proiect nu numai că subminează securitatea energetică a Ucrainei și a Europei, ci și divizează aliații, astfel că partea ucraineană continuă să se opună lansării gazoductului" - a subliniat MAE de la Kiev.

Ministrul de externe al Ucrainei a discutat despre Nord Stream 2 și despre Formatul Normandia cu Jan Hecker, consilierul de politică externă al cancelarului german, Angela Merkel. Totodată, Dmitro Kuleba a făcut apel la președintele Parlamentului de la Berlin, Wolfgang Schäuble, să facă demersurile necesare pentru ca Bundestagul german să recunoască Holodomorul (Marea Foamete din 1932-1933, n.r.r) drept genocid împotriva poporului ucrainean.

Marți, ministrul ucrainean de externe a avut șapte întâlniri cu înalți oficiali germani, iar miercuri, în a doua zi a vizitei la Berlin, are planificate discuții cu ministrul german de externe, Heiko Maas.

Sursa: RADOR/eurointegration

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău